Eli M Salzbergerעלי מ. זלצברגר, פרופסור מן המנין באוניברסיטת חיפה, כיהן כדיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה. הוא בוגר הפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית (דורג ראשון במחזור). התמחה אצל נשיאי בית המשפט העליון אהרן ברק ודורית ביניש. כתב דוקטורט באוניברסיטת אוקספורד על ניתוח כלכלי של דוקטרינת הפרדת הרשויות. תחומי המחקר וההוראה שלו הם תורת המשפט, ניתוח כלכלי של המשפט, אתיקה משפטית, סייבר-ספייס ובית המשפט העליון. ספריו האחרונים (שנכתבו יחד עם ניבה אלקין- קורן) ניתוח כלכלי של קניין רוחני בעידן הדיגיטלי: מגבלות הניתוח ( The Law and Economics of Intellectual Property in the Digital Age: The Limits of Analysis (Routledge 2012) ומשפט, כלכלה וסייברספייס Law, Economic and Cyberspace (Edward Elgar 2004.

פרופ' זלצברגר היה חבר הנהלת האגודה לזכויות האזרח בישראל, חבר המועצה הציבורית של המכון הישראלי לדמוקרטיה והוועדה לרפורמה בזכויות מבצעים בישראל. זכה בכמה מענקים ומלגות, לרבות מלגות רוטשילד, מינרבה, GIF,ISF, פולברייט, ORS, והמועצה הבריטית.

פרופ' זלצברגר כיהן כפרופסור אורח באוניברסיטאות שונות, ביניהן כעמית מיקרוסופט LAPA באוניברסיטת פרינסטון, אוניברסיטת המבורג, אוניברסיטת המבולט, אוניברסיטת טורינו, אוניברסיטת סנט גאלן ו- UCLA.

כיום מכהן פרופ׳ זלצברגר כראש המרכז ללימודי אירופה וגרמניה באוניברסיטת חיפה, ראש מרכז מינרבה לחקר שלטון החוק במצבי קיצון ומנהל האקדמיה הבינלאומית לשופטים בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה.

הרצאות מוקלטות

Counter Terrorism Legislation in Israel Part B