Amnonאמנון רייכמן הוא פרופסור-חבר למשפטים (tenured 2006) בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה וחוקר-ראשי במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון. פרופסור רייכמן מתמחה במשפט ציבורי (משפט חוקתי והחוק המנהלי) ותחומי מומחיותו כוללים מודלים לרגולציה, neo-institutionalism, הפרדת רשויות, תיאוריות של ביקורת שיפוטית, זכויות האדם ומשפט מנהלי וחוקתי השוואתי. הוא מקים ומכהן כראש פורום המחקר לשלטון החוק בפקולטה למשפטים בחיפה ועומד בראש תכנית המוסמכים המתמחה במשפט מנהלי וציבורי. לימד ופיתח את תכנית הלימוד (סילבוס) עבור החלק המשפטי בתכנית ללימודי מוסמכים בניהול אסונות ומצבי חירום (החוג לגיאוגרפיה). פרופסור רייכמן זכה במענקים ופרסים רבים, בכללם מהקרן הלאומית למדע (ISF). הוא חבר בקבוצה האירופאית למשפט ציבורי ולימד בכמה מוסדות מובילים, בכללם אוניברסיטת ברקלי UC Berkeley (Boalt Hall), אוניברסיטת ישיבה (בית הספר למשפט ע"ש קרדוזו) Yeshiva University (Cardozo School of Law) והמרכז למדעי המשפט (אוניברסיטת רנו, נוואדה) Center for Judicial Studies (University of Reno, Nevada). הוא מחזיק בתואר LLB (בהצטיינות) מהאוניברסיטה העברית בירושלים (1994), תואר LL.M. מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה (1996) ותואר S.J.D. מאוניברסיטת טורונטו (2000). השלים לימודי פוסט-דוקטורט במרכז לאתיקה ומקצועיות באוניברסיטת הרווארד (Center of Ethics and the Proffesions at Harvard University) (2001). טרם לימודי המוסמכים, התמחה אצל השופט אהרון ברק בבית המשפט העליון בישראל (1995).