Gad Barzilaiגד ברזילי הוא פרופסור מן המניין למשפטים, מדעי המדינה ולימודים בינלאומיים, פרופסור אמריטוס באוניברסיטת וושינגטון, דיקן לשעבר של הפקולטה למשפטים, ולשעבר משנה לרקטור וראש בית הספר הבינלאומי באוניברסיטת חיפה. בעל תארים אקדמיים והשכלה מאוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת ייל (Yale), ואוניברסיטת מישיגן (University of Michigan Ann Harbor).

פירסם כתבים רבים מהם 17 ספרים ו-165 מאמרים וחיבורים בהוצאות ספרים וכתבי עת אקדמיים מובילים בתחומי משפטים, סוציולוגיה ומדע המדינה. חלק מספריו זוכי פרסים.כך, לדוגמה, ספרו: קהילות ומשפט: פוליטיקה ותרבות של זהויות משפטיות Communities and Law: Politics and Cultures of Legal Identities (University of Michigan Press, 2003, 2005 סלל את הדרך להבנה מחודשת של תפקידן של קהילות בעיצוב פרקטיקות משפטיות. הספר זכה בפרס הספר הטוב ביותר של האגודה האמריקנית ללימודי ישראל.בספרו דת ומשפט Law and Religion [Ashgate, International Series on Law and Society, 2007] ערך כמה מהקלאסיקות העוסקות במשפט ובדת ובכך הביא תרומה משמעותית להבנת הנושא.בספרו: מלחמות, סכסוכים פנימיים וסדר פוליטי [ Wars, Internal Conflicts and Political Order [SUNY 1996 הציע דרך חדשה להבין את מבנה הסדר וחוסר-הסדר הפוליטי-משפטי בזמנים של מצבי-חירום ביטחוניים לאומיים. ספר זה בעברית זכה בפרס לבטחון ישראל ע"ש קרני של קרן דוד ופולה בן-גוריון. בין השאר פירסם בנושאי פוליטיקה של זכויות, משפט השוואתי, משפט וכוח פוליטי, משפט ואלימות, קהילות ומשפט, זכויות קבוצתיות, תורת המשפט הליברלית, ביטחון לאומי, משפט ודמוקרטיות ונושאים הנוגעים לפוליטיקה ומשפט בישראל ובמזרח התיכון. מחקרו משלב לעתים קרובות ידע במשפטים עם מדעי החברה, בעיקר מדעי המדינה, וסוציולוגיה פוליטית, עם תיאוריה פוליטית, תיאוריות תורת המשפט, פוליטיקה השוואתית ומשפט השוואתי. מחקריו משתמשים במתודולוגיות איכותניות כמו גם כמותיות. פרופ' ברזילי מכהן כנשיא האגודה הבינלאומית ללימודי ישראל ומנהל מייסד של  "פרס דן דוד". הוא חבר במועצת העורכים של מספר כתבי עת מקצועיים מובילים בעולם.