David Vitaleדיויד ויטלה היה עמית מחקר (בתר דוקטורט) במרכז מינרווה לשלטון החוק במצבי קיצון בשנים 2017-2018. בעבודתו המחקרית, מבקש דיויד להשתמש במושג האמון הפוליטי כאמצעי לנתח ולהעריך את ההגנה של המדינה על זכויות חברתיות. הוא עושה זאת באמצעות רעיונות מתחומי התיאוריה הפוליטית, הפילוסופיה, הסוציולוגיה והפסיכולוגיה, אותם הוא מייבא לחקר חוקי הזכויות החברתיות. במרכז מינרווה, עבודתו של דיויד תתמקד בשאלות על אמון פוליטי והגנה על זכויות חברתיות בהקשר הספציפי של משברים חברתיים-כלכליים.

דייויד הוא בעל תואר LLM במשפטים (Legal Theory) מאוניברסיטת ניו-יורק (NYU), תואר LLB מבית הספר למשפטים Osgoode Hall, ובספטמבר 2017 הגיש את התזה שלו לתואר דוקטור למשפטים בבית הספר לכלכלה ומדעי המדינה בלונדון (London School of Economics and Political Science-LSE ). בנוסף, לדיויד תואר ראשון בהצטינות בפסיכולוגיה מאוניברסיטת טורונטו ((BSc (Hons ).

בעבר שימש דיויד כעוזר משפטי בבית המשפט לערעורים באונטריו וכן בבית המשפט העליון של ישראל, ערך מחקר עם המרכז לחוקות במעבר (Centre for Constitutional Transitions), ועבד כעוזר מחקר עם מספר פרופסורים שונים ב- LSE , ניו יורק, Osgoode ובאוניברסיטה האמריקאית בקהיר.