Deborah Housen-Couriel-updated-1דבורה האוסן-כוריאל היא עורכת דין שמתמחה בהיבטים המשפטיים והרגולטוריים של פעילות במרחב הסייבר. היא מייעצת לגופי ממשלה, חברות, וארגונים בינלאומיים בתחומים אלה. בנוסף למשרד עריכת דין וייעוץ משפטי שהיא מנהלת בתל אביב, דבורה חוקרת במרכז מינרבה שבפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, במרכז הבינתחומי בהרצליה, ובמרכז הסייבר באוניברסיטת תל אביב. היא משתתפת כעת בקבוצת מומחים בינלאומית שכותבת מדריך לפעילות מדינתית בחלל החיצון ומתמקדת שם בחקר היבטי הסייבר של פעילות זאת. דבורה גם היתה חברה בקבוצת המומחים הבינלאומית שכתבה את מדריך טאלין 2 בחסות נאט"ו, שהתפרסמה בתחילת 2017 ושעוסק בדין הבינלאומי שחל במרחב, כולל דיני המלחמה. בעת האחרונה היא עובדת על יצירת מנגנוני שיתוף מידע בנוגע למצבי חירום במרחב הסייבר, בעיקר בין רשויות מדינתיות וחברות פרטיות.  היא עבדה יותר מעשור בלשכה המשפטית של משרד התקשורת, שם השתתפה כיועצת משפטית בגיבוש הסכמי הטלקום עם הרשות הפלסטינית וירדן. דבורה בוגרת אוניברסיטת הרווארד, שם סיימה תואר שני מביה"ס לממשל ע"ש קנדי כעמית קרן וקסנר; תואר LL.B. ו-LL.M. (בהצטיינות) מהפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ותוארB.A.  בהצטיינות יתרה מ- Wellesley College שבארה"ב וה-Ecole de Sciences Politiques .