itamar 1

תחומי העניין העיקריים של איתמר מן הם משפט בינלאומי, תיאוריה פוליטית, והיסטוריה משפטית בינלאומית. לצד קורס מבוא במשפט בינלאומי פומבי, הוא מלמד קורסי בחירה בדיני פליטים והגירה, משפט וטרור, ומשפט סביבתי. בשנים האחרונות עיקר המחקר שלו התמקד בשאלות משפטיות, פוליטיות, ואתיות שנובעות מתנועה המונית של פליטים ומהגרים. הספר שלו, Humanity at Sea: Maritime Migration and the Foundations of International Law, פורסם בשנת 2016 בהוצאת קיימברידג׳. בין פרסומיו גם מחקר בתחומי משפט וביטחון לאומי, ומשפט בינלאומי הפלילי. בשנים האחרונות הוא עבד בהתנדבות עם מספר ארגוני זכויות אדם שונים, וכעת הוא משמש יועץ משפטי לארגון הבינלאומי-  (GLAN  (Global .Legal Action Network.  לפני שהגיע לאוניברסיטת חיפה היה עמית מחקר בבית הספר למשפטים באוניברסיטת ג׳ורג׳טאון. יש לו דוקטורט ותואר שני מאוניברסיטת ייל, ותואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, שם היה גם חבר בתכנית למצטיינים ע״ש עדי לאוטמן.

לפני שעבר לחיפה, עבד שלוש שנים באוניברסיטת ג'ורג'טאון כעמית מחקר ומרצה. בעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שני ודוקטורט מאוניברסיטת ייל שבקונטיקט, ארה"ב.