Shelly Aviv Yeiniשלי אביב ייני היא עמיתת בתר-דוקטורט במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון.

תחומי המחקר העיקריים של שלי הם משפט בינלאומי פומבי, משפט חוקתי ודיני עבודה. מחקריה של שלי מאתגרים הנחות יסוד ודוקטרינות בתחום המשפט הבינלאומי, ובוחנים כיצד המשפט הבינלאומי המסורתי מתמודד עם אתגרים חדשים הנובעים מתמורות טכנולוגיות ושינויים בדפוסי לחימה. עבודתה פורסמה בכתבי עת אקדמיים מובילים וביניהםAmerican Journal of International Law ו- Harvard National Security Journal.

שלי בעלת תואר ראשון (LL.B.) מאוניברסיטת בר-אילן, תואר שני (MSt.) במשפט זכויות אדם בינלאומי מאוניברסיטת אוקספורד, ותואר שלישי (Ph.D) מאוניברסיטת בר-אילן. עבודת המאסטר של שלי עסקה במדיניות חילופי השבויים של ישראל ובזכות לחיים, עבודת הדוקטור של שלי בהנחיית פרופסור אריאל בנדור, עוסקת במשפט העבודה של שחקני כדורגל בישראל.