Robert Neufeldרוברט נוייפלד הינו עמית בתר-דוקטורט במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון. תחומי המחקר העיקריים של רוברט הם משפט בינלאומי פומבי, בדגש על דיני הלחימה, דיני חירום ומשפט צבאי. מחקרו של רוברט, הנערך יחד עם פרופ' עלי זלצברגר ופרופ' שלמה מזרחי, עוסק במבנה הרגולציה של החירום במדינת ישראל.
רוברט שרת בשורה של תפקידים בפרקליטות הצבאית ובנציב קבילות החיילים, ובכלל זה שימש כמפקד בית הספר למשפט צבאי, כיועץ המשפטי לחיל האוויר, כיועץ המשפטי לאגף המודיעין, היועץ המשפטי לאגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, כראש הענף האופרטיבי במחלקת הדין הבינלאומי, כפרקליט צבאי וכן פיקח על הייעוץ המשפטי בפיקוד העורף, בחיל הים ובזרוע היבשה.
רוברט בעל תואר ראשון (LLB) ותואר שני (LLM) בהצטיינות, מאוניברסיטת תל אביב. עבודת התזה של רוברט עסקה בחובות הגילוי של המבטח למבוטח. עבודת הדוקטורט של רוברט – "השפעתם של שיקולים פוליטיים על חוקיות הפעולות בלוחמה העכשווית בהתאם לדיני הלחימה", תחת הנחייתו של פרופ' עמנואל גרוס מאוניברסיטת חיפה, עוסקת בהתאמתם של דיני הלחימה למחשבה הצבאית המודרנית וללוחמה העכשווית, בהם הולכת וגוברת השפעתם של היבטים פוליטיים.

הרצאה מוקלטת עם פרופ' עלי זלצברגר: ניהול מצבי חירום בישראל: לקראת דוקטורינה ישראלית ומסגרת רגולטורית כוללת