Omri Grinberg

עמרי הוא עמית פוסט-דוקטורנט במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון, וכן במכון טרומן (האוני׳ העברית).
ב-2019-2020 היה פוסט-דוקטורנט במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוני׳ ת״א (מלגה ע״ש יונתן שפירא). השלים ב-2019 דוקטורט באנתרופולוגיה ולימודי יהדות באוני׳ טורונטו, לאחר תואר שני בלימודי תרבות באוני׳ העברית (2010, בהצטיינות יתרה). בעבר היה חוקר-אורח באוניברסיטאות קורנל (School of Criticism and Theory) והיינריך-היינה (דיסלדורף, המחלקה ללימודי תרבות ותקשורת).
מחקריו של עמרי עוסקים באופן הייצוג וההגדרה של אלימות במפגשים בירוקרטיים ומשפטיים בין ארגוני זכויות אדם למוסדות מדינה, כחלק מתיאטרון פוליטי ותרבותי שכולל גם את חיי היומיום, תקשורת ואמנות. הוא משתמש בכלים אינטר-דיסצפלינריים על מנת לבחון את האתיקה של עיבודים טקסטואליים של עדויות ומאבקים סביב סוגיות ארכיוניות בישראל/פלסטין.
פרסומים של עמרי הופיעו במספר קבצי מאמרים, וכן בכתבי עת כגון תיאוריה וביקורת,
 Anthropologica, Journal of Borderland Studies, and Children & Society.

כמו כן, היה מעורכיה של אסופת המאמרים פתרון כלשהו לשתיקה – על ספרות ערבית בעברית (2018).