Stefan Oeter סטפן אוטר הוא פרופסור מן המניין למשפט ציבורי גרמני והשוואתי וכן לנושאי משפט ציבורי בינלאומי, וראש המכון לנושאים בינלאומיים בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת המבורג  (מאז 1999); למד משפטים באוניברסיטאות הידלברג ומונטפלייר  1987-1997, עמית מחקר במרכז מקס פלנק למשפט ציבורי בינלאומי ומשפט ציבורי השוואתי בהידלברג; 1990 תואר Dr. iur. utr. מאוניברסיטת הידלברג; משנת 2006 הוא מכהן כיו"ר  מועצת המומחים העצמאית של הצ'רטר האירופי לשפות מיעוט ושפות אזוריות (מועצת אירופה)

Independent Committee of Experts of the European Charter for Regional or Minority Languages Council of Europe

חבר המועצה המדעית המייעצת  למשרד התחבורה הפדרלי בגרמניה; חבר בבית הדין הקבוע לבוררות; עוסק במחקר בעיקר בפדרליזם השוואתי, הגנת מיעוטים ומשפט זכויות האדם, משפט כלכלי אירופאי ובינלאומי, תיאוריית המשפט הבינלאומי ויחסים בינלאומיים.