Talia Diskin 1טליה דיסקין היא עמיתת בתר-דוקטורט במרכז מינרבה לחקר שלטון החוק במצבי קיצון באוניברסיטת חיפה.

לטליה תארים ראשונים בפסיכולוגיה ותקשורת ומשפטים, וכן תואר שני במחקר התרבות (בהצטיינות) מאוניברסיטת תל אביב. עבודת הדוקטור שלה, שנכתבה במרכז צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב, עסקה באופנים שבהם נכחו ערכי משפט ומוסר בעיתונות הילדים בעשור הראשון למדינת ישראל. העבודה נכתבה בהנחיית פרופ' אסף לחובסקי. במהלך לימודיה קיבלה טליה מלגה מהפקולטה למשפטים ומלגות נוספות, וכן זכתה בפרס על שם בן הלפרן על הדיסרטציה המצטיינת בשנת 2018, מטעם ה-AIS (Association for Israel Studies). בין השנים 2021-2018 הייתה עמיתת קרייטמן לפוסט דוקטורט במכון בן-גוריון בשדה בוקר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.