Assaf Mond Picאסף מונד הוא חוקר של מלחמה טוטאלית, עירוניות בזמן מלחמה ומחנות ריכוז. הוא עובד כעת על ספרו השני, שכותרתו הזמנית היא The Untalked-of Concentration Camps: Imprisonment of Civilians in Liberal States (Britain, USA, Canada, and Australia) during two World Wars.

הוא כתב את הדוקטורט שלו בבית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ באוניברסיטת תל-אביב, תחת הנחייתה של פרופ' איריס רחמימוב, והתואר הוענק לו בספטמבר 2019. מאז הוא זכה במלגת פוסט-דוקטורט באוניברסיטה הפתוחה, ולימד היסטוריה אירופאית במכללת לוינסקי לחינוך.

ספרו הראשון, The Changing Urban Space of Great-War London, 1914-1918, מעובד כעת לפרסום.
מאמר פרי עטו, שכותרתו Alexandra Palace: A , Concentration Camp in the Heart of London, יפורסם בקרוב במסגרת אסופה בהוצאת אוניברסיטת קורנל, World War I and Its Internments: Local, National, and Global Perspectives.
מאמרו ‘It is at Night-Time that we Notice Most of the Changes in Our Life caused by the War': War-Time, Zeppelins and Children’s Experience of the Great War in London זכה ב"פרס גייל ברייבון" למאמר הטוב ביותר של תלמיד מחקר בכנס ה-9 של החברה הבינלאומית לחקר מלחמת העולם הראשונה, שנערך באוניברסיטת אוקספורד בשנת 2016, ופורסם באסופה בהוצאת ראוטלדג' משנת 2018, War Time: First World War Perspectives on Temporality.
מאמרו Chelsea Football Club and the Fight for Professional Football in First World War London פורסם בגיליון נובמבר של כתב-העת The London Journal.

הוא פרסם מאמרים נוספים וסקירות ספרות בכתבי-העת בעברית "היסטוריה" ו"זמנים", כשבאחרון הוא גם שימש כעורך אחראי בשנים 2020-2017.