Hadeel Abu Husseinדר' הדיל אבו חוסיין היא עמיתת בתר-דוקטורט במרכז מינרבה לחקר שלטון החוק במצבי קיצון באוניברסיטת חיפה. תחומי המחקר העיקריים שלה הם משפט בינלאומי פומבי, דיני מקרקעין, תכנון ובניה בדגש על זכויות אדם, וזכויות המיעוטים ההיבטים ההשוואתיים של המשפט חוקתי, תיאוריה פוליטית, משפט וסוציולוגיה גיאוגרפיה של המשפט.

הדיל שימשה כעמיתת מחקר ומרצה במכון מאקס-פלאנק בגרמניה וגם כן כעמיתת מחקר צעירה באוניברסיטת אוקספורד במרכז בונאבירו לזכויות אדם, בפקולטה למשפטים לאחר מכן גם כעמיתת מחקר במרכז המזרח התיכון באוניברסיטת אוקספורד.

להדיל תואר ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. תואר שלישי מהאוניברסיטה הלאומית של אירלנד. במהלך לימודה קיבלה הדיל מלגות שונות מהפקולטה למשפטים ומלגות נוספות, וגם כן זכתה במלגה להשתתף בפרויקט ייחודי ללימודי מנהלים של שנה בתוכנית מנהיגות לנשים משפטיות באוניברסיטת פנסילבניה בארצות הברית.

הדיל פעילה ועובדת בהתנדבות כיועצת משפטית עם מספר ארגוני זכויות אדם בייחוד העוסקים בזכויות האדם של תושבי מזרח ירושלים ובשטחים .
הספר שלה
The Struggle for Land Under Israeli Law: An Architecture of Exclusion, פורסם לאחרונה, בנובמבר ,2021בהוצאת Routledge.