Michalמיכל בן-גל היא המתאמת לעניינים אקדמיים במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון. היא גם המתאמת לעניינים אקדמיים וחוקרת במרכז הידע והמחקר הלאומי בצחטום ההיערכות למצבי חירום. תחום המחקר העיקרי שלה הוא הרגולציה להתמודדות עם מצבי חירום בישראל. מיכל קיבלה תואר Ph.D. מאוניברסיטת חיפה. היא מתכננת (בעלת תואר שני בתכנון ערים ואזורים בפקולטה לארכיטקטורה ותכנון עירוני בטכניון) וחברה בארגון המתכננים הארצי. מיכל היא גם עורכת דין (בעלת תואר LL.B. מהפקולטה למשפטים של אוניברסיטת חיפה, התקבלה ללשכת עורכי הדין בישראל בדצמבר 2010). חיבור עבודת הדוקטורט שלה עסק בפוטנציאל שבגישור, באמצעות ניתוח "מסגרות הבנה" (Framing) למטרות יישוב סכסוכים סביבתיים. היא לימדה תכנון סביבתי וכן משפט סביבתי באוניברסיטת חיפה, וניהול הסביבה הימית במרכז האקדמי רופין. כיום מלמדת משפט ושמירה על הסביבה הימית במכללה הימית במכמורת. ניסיונה המעשי של מיכל כולל עבודה כמתכננת, כמגשרת, כמתאמת ויועצת לשיתוף הציבור בתכנית האב לפיתוח בר-קיימא ברשות המקומית עמק חפר, וכמו כן כעורכת דין.