Sigall Horovitz-1סיגל הורוביץ היתה פוסט דוקטורנטית במרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון בשנים 2014-2015. תחומי המחקר שלה כוללים צדק מעברי ומשפט בינלאומי פלילי, עם התמקדות באפריקה וישראל-פלסטין. ד"ר הורוביץ סיימה בהצטיינות את תואר המאסטר שלה באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק בשנת 2003, ואת תואר הדוקטור קיבלה מהפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית בשנת 2014. בדוקטורט חקרה את השפעתו של בית הדין הבינלאומי לרואנדה על תהליכי פיוס לאומי ברואנדה, במסגרת פרויקט לחקר האפקטיביות של בתי דין בינלאומיים במימון מועצת המחקר האירופית (ERC).בטרם החלה את לימודי הדוקטורט, ד"ר הורוביץ עבדה כיועצת משפטית מטעם האו"ם בבתי הדין הבינלאומיים ברואנדה ובסיירה לאונה.

ד"ר הורוביץ מובילה פרויקטים אוניברסיטאיים בתחום הצדק מעברי, ויזמה את תוכניות הצדק המעברי של האוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת תל אביב. בנוסף, היא מפתחת ומלמדת קורסים בצדק מעברי ובדיני בחירות ומפלגות. ד"ר הורוביץ זכתה במלגת ארתור הלטון של האגודה האמריקאית למשפט בינלאומי (2013), מלגת רבין במכון טרומן לקידום השלום באוניברסיטה העברית (2013-2014), ופרס וודוז של המכון ליהדות זמננו באוניברסיטה העברית (2012). היא חברה בלשכות עורכי הדין של ישראל ושל ניו יורק, ונמנית על מקימי עלמ"ה – עמותה לקידום המשפט הבין-לאומי ההומניטרי.

רשימת פרסומים

קורות חיים