Danni Reches pict

דני רכס היא דוקטורנטית במרכז חיפה ללימודי גרמניה ואירופה (HCGES) באוניברסיטת חיפה ומסייעת כעוזרת מחקר במרכז מינרבה לחקר שלטון החוק במצבי קיצון. עבודת הדוקטורט שלה מתמקדת במדיניות והשיח בתקשורת ביחס למהגרים מהמזרח התיכון לאיחוד האירופי. לצורך המחקר דני מקבלת מלגה מה German Academic Exchange Service (DAAD). בפרויקטים נוספים, דני עוסקת במחקר בנושא חוקי פליטים ומשפט בינלאומי באיחוד האירופי במהלך משברים, כולל מה שמכונה 'משבר הפליטים' ומגפת הקורונה. היא מוזמנת כחוקרת אורחת למרכז לדיני הגירה באוניברסיטת רדבוד, הולנד, בקיץ 2021.

דני השלימה לימודי תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון באוניברסיטת ליידן, הולנד. במהלך הלימודים שהתה סמסטר באוניברסיטה העברית בירושלים. דני מחזיקה בתעודת BA (שנה אחת) בלימודי שלום וניהול סכסוכים ובתואר שני בדיפלומטיה (בהצטיינות) מאוניברסיטת חיפה. במסגרת זו קיבלה מלגה לסטודנטים מצטיינים.

דני מארחת את הפודקאסט ‘What are you going to do with that?’ של מרכז מינרבה לשלטון החוק במצבי קיצון באוניברסיטת חיפה. בפודקאסט היא מדברת עם חוקרים מתחילים על המסע האקדמי שלהם ומעלה את המודעות לבריאות הנפש באקדמיה.